Kære grundejere
Os, der har installeret Nabohjælp app’en, har i dag fået to beskeder om advarsler/hændelser. Den ene går på, at der i Rypevænget 110 er observeret to natlige vindueskiggere. Den anden går på, at der har været indbrud i Drosselvænget 201. Se nedenstående skærmkopi fra 2021-04-10.
Nabohjælp skriver følgende:
De har også følgende råd:
»Advar om mistænkelig adfærd, tyveri, hærværk, indbrudsforsøg eller andet
Det kan være svært at sige præcis, hvad der er mistænkeligt. Det kan være markeringer på postkasser, i indkørsler eller på fortovet. Alt det som stikker ud. Det som får dig til at undre dig.
Møder du en, der stikker ud, så begynd med en høflig henvendelse. En tyv bryder sig ikke om at blive set og senere genkendt, så et venligt spørgsmål kan gøre hele forskellen.«
Det er tidligere i grundejerforeningen blevet besluttet, at vi skal opsætte Nabohjælpskilte. Bestyrelsen arbejder stadig på sagen og håber, at skiltene er sat op inden sommerferien. Men det er ikke nok med skiltene. For at det skal virke, kræver det, at du som grundejer tilmelder dig Nabohjælp app’en og rent faktisk også bruger den. Vi opfordrer dig til at gøre det allerede nu – du behøver ikke at vente på, at skiltene bliver sat op. Når du tilmelder dig, så får du udleveret Nabohjælpskilte til døre/vinduer. Du kan læse mere om Nabohjælp og tilmelde dig her.
App’en har to hovedfunktioner:
Det ene er, at du bliver informeret om hændelser, som du også selv kan oprette. Du vælger selv den radius fra din bopæl, hvor du vil have beskeder fra.
Det andet er »feriefunktionen«. I feriefunktionen giver du meddelelse til de naboer, du selv udvælger, om at du er på ferie.
Du kan læse mere om disse funktioner i det efterfølgende, som er kopieret fra app’en:
Sådan fungerer Advar nabolaget og Forhøjet risiko for indbrud
Det er god nabostil, når du deler din viden og på den måde forebygger indbrud og samtidig skaber tryghed ved, at nogen gør noget ved det.
Advar om mistænkelig adfærd, tyveri, hærværk, indbrudsforsøg eller andet
- Når du ser noget mistænkeligt i nabolaget, eller fx har fået stjålet noget fra haven, skriver du en advarsel på appen.
- Advarslen sendes til alle tilmeldte nabohjælpere i nabolaget, og den fremgår i appen med dig som afsender.
- Alle nabohjælperne i nabolaget kan kommentere på advarslen.
Det kan være svært at sige præcis, hvad der er mistænkeligt. Det kan være markeringer på postkasser, i indkørsler eller på fortovet. Alt det som stikker ud. Det som får dig til at undre dig.
Møder du en, der stikker ud, så begynd med en høflig henvendelse. En tyv bryder sig ikke om at blive set og senere genkendt, så et venligt spørgsmål kan gøre hele forskellen.
- Nik og vink, så han eller hun ved, du er opmærksom.
- Spørg om du kan hjælpe med noget.
- Spørg hvem han eller hun søger.
- Begynd lidt løs snak om vejret eller noget andet.
Advar om indbrud
- Hvis du selv eller en anden har haft indbrud, skriver du en advarsel på appen.
- Advarslen sendes til alle tilmeldte nabohjælpere i nabolaget, og den fremgår af i appen med dig som afsender. Der vil stå på hvilken vej indbruddet er sket, men ikke i hvilket husnummer.
- Alle nabohjælperne i nabolaget kan kommentere på advarslen.
Forhøjet risiko for indbrud Når din nabo har haft indbrud, er risikoen for flere indbrud højere de næste 14 dage end normalt. Både hos naboen men også i en radius af 200 meter fra naboens hjem. Derfor opfordrer appen til at aktivere nabohjælpen i perioden efter en nabohjælper har meldt et indbrud på appen.
- Alle nabohjælpere, der bor i en radius af 200 meter fra det indbrudsramte hjem, modtager notifikationer om, at deres hjem er i forhøjet risiko for indbrud i de følgende 14 dage.
- Appen åbner et redskab i 14 dage, som hjælper med at øge aktiviteten i nabolaget, og nabohjælperne kan abonnere på særlige råd pr. e-mail. Det er naturligvis gratis.
- Alle nabohjælpere kan vise sin deltagelse i aktiviteterne og oprette beskeder til hinanden, når aktiviteterne koordineres og planlægges. Alle nabohjælpere i nabolaget kan læse med.
- Hvis der meldes om flere indbrud i perioden med forhøjet risiko forlænges perioden fra anmeldelsestidspunktet.
- Når en periode med forhøjet risiko slutter, lukker appen redskabet. Aktiviteterne slettes.
Hvorfor virker det at fortælle om indbrud i nabolaget? En tyv vil gerne have mest muligt ud af sin tid. Derfor besøger han tit flere hjem i nabolaget. Når nabohjælperne er hurtige på tasterne og får givet hinanden besked om, at der er tyve på spil, så er der mulighed for at forebygge flere indbrud.
Husk altid at melde indbrud til politiet på 114. Igangværende indbrud skal meldes på 112.
God tone i beskederne Indholdet i alle beskeder, som nabohjælpere skriver på Nabohjælps app, står for afsenderens egen regning, og er ikke udtryk for Nabohjælps holdning. Vi håber, at alle vores nabohjælpere holder en god tone og husker ikke at oprette beskeder med følsomme eller krænkende oplysninger om andre.
Oplever du misbrug af Nabohjælps app, fx i form af kommercielle beskeder eller krænkende indhold, så kontakt os meget gerne på support@nabohjaelp.dk
Sådan fungerer Feriehjælp
- Når du tager afsted og opretter din ferie, får dine feriehjælpere besked.
- Feriehjælperne i nabolaget får skiftevis påmindelser om at feriehjælpe, indtil du er hjemme igen.
- De feriehjælpere som selv er på ferie, får dog ikke besked.
- Feriehjælperne kan sende dig Alt-ok-beskeder via appen, mens du er væk. Og både du og dine feriehjælpere kan oprette beskeder på ferien, som alle feriehjælpere kan se.
Invitation til Feriehjælp
- Du kan invitere andre nabohjælpere i dit nabolag, som har aktiveret feriehjælp, ved at klikke på deres pin på kortet.
- Du kan også invitere brugere eller ikke-brugere via e-mail.
- De inviterede modtager en mail, og hvis de i forvejen er brugere af appen, og har aktiveret feriehjælp, fremgår invitationen under Feriehjælp på appen.
- Hvis din invitation ikke accepteres inden for 30 dage slettes den automatisk.
Er Feriehjælp sikker nok?
- Ja, det er sikkert! Du vælger helt selv hvilke betroede naboer, der skal være dine feriehjælpere, og dermed hvem der ved, når du er væk hjemmefra.
- Alle der kan feriehjælpe hos Nabohjælp er både adressevaliderede og har brugt NemID, så du kan være sikker på, hvem de er.
God tone i beskederne
Indholdet i alle beskeder, som nabohjælpere skriver på Nabohjælps app, står for afsenderens egen regning, og er ikke udtryk for Nabohjælps holdning. Vi håber, at alle vores nabohjælpere holder en god tone og husker ikke at oprette beskeder med følsomme eller krænkende oplysninger om andre.
Oplever du misbrug af Nabohjælps app, fx i form af kommercielle beskeder eller krænkende indhold, så kontakt os meget gerne på support@nabohjaelp.dk
Med venlig hilsen
Bestyrelsen GFUN
Niels Kragh Larsen